SecurityLIVE, de nieuwe vakbeurs voor beveiligingsinstallateurs en system integrators, vindt plaats op woensdag 30 en donderdag 31 mei in de Brabanthallen in Den Bosch. Beide dagen gaan de deuren open om 11.30 uur en sluit de beurs om 21.30 uur. Op de beursvloer is de nieuwste technologie te zien voor videobewaking, inbraakdetectie, toegangscontrole en brandbeveiliging en vinden kennissessies plaats. Wie zich nog niet online heeft aangemeld kan zich ook bij de entree registreren.

De vakbeurs is uitsluitend toegankelijk voor security professionals. Voor deze eerste editie van SecurityLIVE hebben zich 1800 mensen aangemeld. De meeste daarvan zijn beveiligingsinstallateur of integrator, maar ook onder eindgebruikers van ministeries en gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen, musea en de vitale infrastructuur blijkt de beurs populair. Toch wil de nieuwe beurs nadrukkelijk niet concurreren met Amsterdam Security, dat eind 2017 plaatsvond in de RAI Amsterdam en ook is gericht op andere bezoekersdoelgroepen. SecurityLIVE is eerder een aanvulling op deze Expo/Convention en is vergelijkbaar met het Nationaal Security Evenement (NSE), de vakbeurs voor elektronische beveiliging die voor het laatst werd gehouden in april 2005.

Parkeren
Bezoekers hebben gratis toegang tot de beurs en ook parkeren is gratis. Ondanks het warme zomerweer is het binnen in de beurshal aangenaam koel. Er zijn tal van foodtrucks en cateringpunten aanwezig op de beursvloer, waar bezoekers verfrissing kunnen vinden met onder meer heerlijke Italiaanse ijsjes. Beide dagen vinden van 13.30-14.30 en 16.30-17.30 kennissessies plaats die gratis zijn te bezoeken in de seminarruimte op standnummer 1.6.

Noviteiten
Wie zijn de exposanten en welke noviteiten zijn er op de beursvloer te ontdekken?

ABUS Security-Center (stand 4.2) is één van de toonaangevende fabrikanten van elektronische beveiligingstechniek. Het bedrijf levert een assortiment aan producten en diensten op het gebied van alarm- en videobewaking. Nieuw is onder meer de IPCB34500 IP-camera voor videobewaking van grote gebieden. Deze camera uit de Basic Line levert binnen gebouwen zeer goede beelden met een resolutie van 4MP met 30 beelden per seconde, ook bij weinig licht. Integratie in bestaande installaties met camera’s en opnamesystemen van onder meer Milestone, SeeTec en Synology is mogelijk.

Aerocheck (stand 2.9) is importeur en adviseur van Xtralis-ICAM aspiratiesystemen, multipoint gasdetectie in combinatie met aspiratie, lineaire rookdetectie met thefirebeam en OSID, lineaire thermische detectie van Signaline, waterdetectie van Signaline, C-Tec EN54-voedingen en het unieke rook verificatiesysteem Smoke Trace (CCTV).

AG Neovo (stand 4.8) is marktleider op het gebied van beeldschermen voor zowel de professionele als consumentenmarkt. De beeldschermen van AG Neovo zijn te vinden in omgevingen als politiebureaus, musea, wetenschappelijke laboratoria, vijfsterrenhotels, scholen en ziekenhuizen.

Alarm Meldnet (stand 4.7) is een moderne particuliere alarmcentrale (PAC 133) die sinds maart als één van de weinige PAC’s in Nederland volledig ISO 27001 is gecertificeerd. De meldkamersoftware is compatibel met de Bold NotifyMe App. Gebruikers van deze telefoonapplicatie ontvangen via pushnotificaties alarmen op hun mobiele telefoon en hebben 90 seconden de tijd om een alarm te bevestigen of te annuleren. Indien na 90 seconden geen actie is genomen door de gebruiker(s) van de applicatie, komt het alarm alsnog bij een centralist terecht.

ARAS Security (stands 3.11 en 2.7) toont een groot aantal nieuwe producten, waaronder CardAccess 4000, een nieuwe softwareversie van Phera, de video management software van Eocortex en een aanvulling voor AJAX: DoorProtect Plus. Deze beveiligt het openen van ramen en deuren, maar ook het inslaan van het raam door middel van trildetectie. Zelfs wanneer een raam openstaat kan het systeem volledig worden ingeschakeld (Tiltsensor). Ook nieuw zijn de switches van Utepo die speciaal zijn ontworpen voor de beveiligingsmarkt. Deze bieden een hoog Power-over-Ethernet-vermogen en opties om gebruik te maken van UTP-kabels tot 250 meter, met PoE.

AVD Security (stand 1.1) is een veelzijdige distributeur van beveiligingsproducten en systemen. Het bedrijf levert een grote verscheidenheid aan componenten aan de professionele beveiligingsinstallateur met veel aandacht voor projectbegeleiding.

ByDemes Benelux (stand 1.7) levert systemen op het gebied van CCTV (analoog, HDCVI, AHD, HD-TVI, IP, 4K), intercom, alarm, toegangscontrole en branddetectie. Op de stand zijn onder andere de nieuwste producten te zien van AirSpace CCTV, CCTV Direct, Coloso, Eocortex, Hikvision, Hyandai, Pyronix en Vaelsys.

Chiron Security Communications (stand 5.12) is gespecialiseerd in het leveren van apparatuur voor betrouwbare alarmtransmissie voor het hoogste beveiligingsniveau.

DERO Security Products (stand 3.9) is een servicegerichte groothandel gespecialiseerd in het leveren van beveiligingsproducten aan de professionele vakhandel. Het bedrijf is distributeur van bekende merken zoals Dahua Technology, Texecom, Neovo, CDVI, Politec, Planet Technology, Axxon, Western Digital, Eizo en VDLMasten.

EAL (stand 2.3) bestaat al sinds 1972 en heeft naast Apeldoorn vestigingen in België, Luxemburg en Hongarije. De productenportefeuille bestaat hoofdzakelijk uit volledig hybride Voice Loggers, toegangscontrole- en security managementsystemen, mobiele data en GPS oriëntatie systemen en cliënt specifieke software.

EasySecure International (stand 1.2) legt zich volledig toe op de markt van biometrie. In de eerste tien jaar groeide het aantal gebruikers tot boven de tienduizend in meer dan twintig landen. De oplossingen zijn goedgekeurd door internationale bedrijven van Amerikaanse, Duitse als Nederlandse oorsprong.

FireSense (stand 3.8) is leverancier van specialistische branddetectie. Het bedrijf is dealer van Securiton voor aspiratiesystemen en de systemen van VESDA en Kidde. Al meer dan vijftien jaar wordt het LIST Sensorkabel systeem ondersteund.

Onder het motto ‘Beyond Human Vision’ heet het team van Gold-IP (stand 1.4) alle beursbezoekers welkom op de ‘Mobotix’ stand. Hier zijn onder andere live demonstraties te zien en de nieuwste innovaties op het gebied van security. Ook te zien is de nieuwe Slimme Sensor 2.0. Dankzij deze sensor hoeven verzorgenden ’s nachts niet meerdere keren naar de kamer om te controleren of het goed gaat met een cliënt. De sensoren zijn heel nauwkeurig, per cliënt, te programmeren. Zo kan er bij een onrustige cliënt eerder een signaal worden afgegeven.

GPS Perimeter Systems (stand 1.3) is een belangrijke speler in de ‘high security’ markt en heeft ruime ervaring met buitenbeveiliging bij diverse projecten van Defensie, luchthavens, banken, kerncentrales, energiecentrales, gaswinning en particulieren.

Op de ruime stand van IDIS (stand 5.8) zijn de nieuwste camera’s en recorders van IDIS te ontdekken. Te zien zijn onder meer de DirectIP productlijn, DirectCX productlijn, IDIS ANPR voor kentekenherkenning, de IDIS Custom Design Service, IDIS Intelligent Codec, Smart UX en nog veel meer!

Bij JH Security (stand 4.1) zijn de nieuwste producten te zien van onder andere Everfocus, AVS Electronics en Provision. Nieuw van Everfocus is de Vanguard serie hybride DVR. Deze is leverbaar in 4+2, 8+4 en 16+8 kanaals uitvoeringen. Geschikt voor Everfocus en Onvif IP-camera’s tot 5Mp, AHD, TVI Full-HD camera’s en SD camera’s tot 960H. De recorders bieden maximaal 12 TB opslag op Sata HDD’s en cloudstorage via dropbox. Ook te zien is de nieuwe lijn Everfocus 4MP camera’s zoals de EBN468, EDN468, EMN468 en EZ468. Deze zijn leverbaar als dome, bullet, kogeldome en wide angle compacte dome met vaste en varifocale motorzoom lens.

Met iProtect heeft Keyprocessor (stand 5.7) een onderscheidend Security Management Systeem ontwikkeld, dat onder andere wordt toegepast in commerciële gebouwen, ziekenhuizen en overheidsgebouwen. De Apollo Site Management Solution is inzetbaar voor onbemande technische locaties in kritische infrastructuren.

Live Security (stand 4.5) biedt proactieve video monitoring met 24/7 Live Security, de 24/7 CCTV Toezichtcentrale en 24/7 directe signalering en opvolging.

Lobeco Fire + Security (stand 3.2) presenteert de Super Starlight AEW IR PTZ domecamera’s van Tiandy. Deze beschikken over Auto Early Warning (AEW) van Tiandy, een unieke functie die het mogelijk maakt indringers of ongewenste gasten snel te waarschuwen dat zij niet welkom zijn op een terrein. De AEW technologie activeert de optische signalen en gesproken teksten rechtstreeks vanuit de camera. Ook te zien is de modulair uitbreidbare Cerberus Pace ontruimingsinstallatie van Siemens op basis van digitale audio via ethernet met gesproken woord. De ZeroWire inbraakbeveiligingscentrale is de perfecte draadloze oplossing voor iedereen die affiniteit heeft met design, eenvoudige bediening en makkelijk beheer. De ZeroWire centrale communiceert met UltraSync, zonder dat wijzigingen in de instellingen van de router nodig zijn. De UltraSync App maakt het mogelijk om alle beschikbare bedienfuncties van de ZeroWire via smartphone of tablet uit te voeren. UltraSync is een nieuwe manier om veilig te communiceren met NetworX, xGen en ZeroWire systemen.

Metafa (stand 4.3) geeft tijdens de beurs onder andere aandacht aan de volgende producten: nieuwe cilindersystemen van ABUS-Pfaffenhain, HAFI binnendeur en veiligheidsbeslag, diverse KEYLINE sleutelmachines en Dieckmann veiligheidsbeslag.

Milestone Systems (stand 5.9) is fabrikant van de video management software xProtect. De platforms zijn wereldwijd al bij honderdduizenden organisaties geïnstalleerd. Op de stand zijn onder meer de nieuwste producten te zien van Axis Communications, Herta en Nedap Security Management.

Nauta Security (stand 2.1) biedt een uitgebreid aanbod aan brand- en inbraakwerende opbergmiddelen zoals kluizen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van maatwerkoplossingen.

De Nederlandse Veiligheidsdienst Groep (stand 5.11) levert via een netwerk van gespecialiseerde partners een afgewogen mix van alles wat nodig is om klanten een goed beveiligde omgeving te bieden. Of het nu om slagbomen, BHV-training of cyber security: het bedrijf wil alles kunnen bieden. De coördinatie vindt plaats vanuit een bedrijfspand met een eigen particuliere alarmcentrale in Goes.

NewStar (stand 3.3) levert een uitgebreid aanbod aan beugels en bevestigingsmaterialen voor beeldschermen.

NSC Beveiligingstechniek (stand 4.6) is fabrikant en leverancier van brandmeldproducten. Op de stand is een deskundigenpanel aanwezig dat advies geeft over brandveiligheid. In een aparte ruimte kunnen bezoekers terecht met vragen, projecten of projectering. Nieuw is de Fireray beamdetector. Dit is een beamdetector die zichzelf uitlijnt zonder speciale gereedschappen of vereiste kennis voor installatie en bediening.

NVD Beveiligingsgroep (stand 3.4) behoort tot de top vier marktspelers in Nederland. Al ruim een eeuw lang wordt er vertrouwd op de beveiligingsoplossingen van NVD Beveiligingsgroep. Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staan toegewijde NVD-medewerkers garant voor een betrouwbare, hoogwaardige dienstverlening op het gebied van beveiliging en veiligheid.

Osec (stand 5.3) is leverancier van elektronische beveiligingsproducten op het gebied van inbraak- en branddetectie, CCTV en toegangscontrole. Tot het assortiment horen (IP)camera’s, netwerk videorecorders, inbraak- en toegangscontrolesystemen. Osec is exclusief leverancier in Nederland van de inbraakcentrales van Satel. Ook zijn op de stand de videosystemen van Dahua Technology te zien en toegangscontrolesystemen.

PG Security Systems (stand 5.14) is al jarenlang bekend als importeur/leverancier van camerasystemen van Hikvision, inbraakbeveiliging van Jablotron, mistmachines van Grumpy, toegangscontrole van Keyprocessor, IP intercomsystemen, PG Vluchtwegtechniek en Blussystemen, SeeTec VMS, Netgear en Planet Switches, WD HDD’s en ZorgTotaal Zorgsystemen. Op beide dagen is via PG Security Systems de truck van de Artificial Intelligence Roadshow van Hikvison te bezoeken. In deze truck kunnen bezoekers onder andere PanoVu, gezichtsherkenning, DarkFighter X, Bi-spectrum thermisch en nog veel meer ontdekken.

Remtech (stand 2.2) is specialist in de bouw van een veilige serverroom en de renovatie van bestaande computerruimtes. Het bedrijf bouwt ‘room in room’-oplossingen voor serverruimtes (ModuSec room in room), rust deze uit met een verhoogde vloer, bouwt brandwerende systeemwanden en waterdichte plafonds en beveiligt de serverroom met inbraakbestendige gaaswanden corridors.

RoutIT (stand 3.10) heeft als missie samen met partners elke ondernemer succesvoller maken met vernieuwende en hoogwaardige ICT-oplossingen. RoutIT partners kunnen de continuïteit en bereikbaarheid van hun klanten waarborgen met de diensten 247Alarm, 247Monitoring en 247Helpdesk.

SAB Security (stand 2.10) levert complete videobewakingssystemen van camera’s en recorders tot kabels, switches, HDD’s en PoE.

Sellox (stand 3.1) is leverancier in de Benelux van mechatronische sloten met de gepatenteerde ‘FlashLock’ technologie. Hierbij wordt gebruikgemaakt van nieuwe optische communicatietechnologie. Er is geen app of Bluetooth koppeling vereist en gebruikers kunnen direct toegang verlenen via sms of e-mail. Ook geleverd worden de Ecos elektronische locker systemen en sleutelbeheer. Deze bieden in de cloud beheer van sleutels en objecten.

Opleidingsinstituut SOBA (stand 5.2) start in juni met een eendaagse training die installateurs voorbereid op de nieuwe VRKI 2.0. Tijdens de training worden alle veranderingen behandeld en wordt duidelijk hoe de nieuwe regeling het beste in de praktijk kan worden toegepast.

Texecom (stand 2.5) is fabrikant van de bekende Premier Elite inbraakdetectiesystemen. Te zien is het ‘smart connectivity’-platform Texecom Connect. Hiermee kunnen installateurs ‘smart’ oplossingen bieden aan zakelijke klanten.

UTC Fire & Security (stand 3.7) toont de laatste trends op gebied van brandbeveiliging, toegangstechniek, CCTV, inbraaksignalering en online services. Op de stand worden de platformen UltraSync en ActiveSense gedemonstreerd. Met UltraSync kunnen beveiligingsinstallateurs de aansluitingen van hun klanten beheren op het online UltraSync platform, kan worden gefactureerd, de abonnementsvorm veranderd en de meldkameraansluiting van aangesloten gebruikers van UltraSync worden toegevoegd of gewijzigd. Maak op de stand tevens kennis met de verbeterde range van ActivSense intelligente adresseerbare en conventionele apparatuur. In combinatie met de gepatenteerde functies voor de gebruiksvriendelijkheid van installatie en onderhoud is het een perfecte match voor uitzonderlijke prestaties. UTC Fire & Security demonstreert graag hoe deze technologieën voor installateurs omzet genereren.

Videoguard (stand 3.6) maakt en levert professionele video-oplossingen, gebaseerd op het TCP/IP netwerkprotocol. Dit maakt het mogelijk om altijd en overal live en opgenomen beelden te raadplegen. De systemen kunnen worden ingezet voor diverse vormen van beveiliging, bedrijfsbewaking, medische toepassingen, mobiel gebruik, meldkamercontrole, industriële procesautomatisering en meer.

Western Digital (stand 4.65) biedt een volledig assortiment harde schijven die zijn ontwikkeld voor videobewaking: de WD Purple HDD’s. Met de nieuwe micro-SD cards en enterpriseclass Western Digital UltraStar heeft Western Digital een juiste oplossing van ‘edge to core’ voor het opslaan en analyseren van camera¬beelden tot en met 4K resoluties.

WSM Technology Nederland (stand 1.8) toont noviteiten op zowel server als client gebied voor de software van Genetec, Milestone Systems, NetworkOptix, Hikvision, Dahua Technology, Mirasys en Avigilon.

Aanbevolen artikelen