De nieuwste camera’s en recorders, video management software, videoanalytics en opslagsystemen voor hoge resolutie videobeelden. Oplossingen voor toegangscontrole, waaronder biometrie en systemen waarmee de toegangsrechten van duizenden gebruikers zijn te beheren. De nieuwste producten en diensten voor inbraakdetectie, alarmtransmissie en opvolging door particuliere alarmcentrales en brandbeveiliging. Het was eind mei allemaal te zien op de beursvloer van SecurityLIVE in de Brabanthallen in Den Bosch.

De eerste editie van SecurityLIVE, de vakbeurs voor beveiligingsinstallateurs en system integrators die op 30 en 31 mei plaatsvond in de Brabanthallen in Den Bosch, is positief ontvangen. Bezoekers waardeerden het veelzijdige aanbod op de beursvloer en de professionele, maar gemoedelijke ambiance met gratis catering en parkeren. Al tijdens de opbouw van de beurs was duidelijk dat het warm zou worden: 29 mei was de eerste officiële tropische dag van 2018 in Nederland. De hitte en de door het KNMI landelijk afgekondigde ‘code oranje’ wegens voorspeld noodweer in de avond speelden de beurs parten. Met name in de avond was het een stuk rustiger dan vooraf op basis van het aantal aanmeldingen mocht worden verwacht. In totaal hadden zich 1802 mensen vooraf geregistreerd. De beurs, die gratis was te bezoeken voor iedereen die tot de doelgroep behoort, wist uiteindelijk 1412 bezoekers naar de Brabanthallen te trekken, waarvan 673 op de eerste dag en 739 op de tweede dag. Opvallend was dat in de laatste drie uur van de tweede dag nog tientallen bezoekers de poort passeerden, de laatste zelfs om kwart voor negen ’s avonds.

Exposanten
Exposanten waren ABUS Security-Center, Aerocheck, AG Neovo, Alarm Meldnet, ARAS Security, AVD Security, ByDemes, Chiron Security Communications, Dero Security Products, EAL, EasySecure International, FireSense, Gold-IP, GPS Perimeter Systems, IDIS, JH Security, Keyprocessor, Live Security, Lobeco Fire + Security, Metafa, Milestone Systems, Nauta Security, de Nederlandse Veiligheidsdient Groep, NewStar, NSC Beveiligingstechniek, NVD, Osec, PG Security Systems, Remtech, RoutIT, SAB Security, Sellox, SOBA, Texecom, UTC Fire & Security, VideoGuard, WD en WSM. Daarnaast was een groot aantal bekende merken vertegenwoordigd bij distributeurs, waaronder Axis, Herta en Nedap bij Milestone Systems, Hikvision met de van de Artificial Roadshow bekende truck, Jablotron en Network Optix bij PG Security Systems, Dahua Technology en de Bandit mistgeneratoren bij Dero Security Products, Mobotix bij Gold-IP, Genetec en Bosch bij VideoGuard, Tiandy en Siemens bij Lobeco, AJAX, Eocortex en Uniview bij ARAS Security en Satel bij Osec.

Business
Doelstelling van de nieuwe beurs was om in een inspirerende en zakelijke omgeving met als motto ‘Let’s talk business!’ bezoekers een compleet aanbod met de nieuwste producten en diensten op het gebied van elektronische en mechanische beveiliging te bieden. Met bekende distributeurs en fabrikanten uit de beveiligingsbranche onder één dak en aandacht voor trends en ontwikkelingen zoals het uitfaseren van PSTN en ISDN per 1 september 2019, de nieuwste technologie en wet- en regelgeving waar installateurs en integrators in de praktijk dagelijks mee te maken hebben. Op de beursvloer was veel aandacht voor videobewaking – van de mogelijkheden met kunstmatige intelligentie tot de nieuwste video management software en storage oplossingen – toegangscontrole en inbraakdetectie. Maar bezoekers konden zich ook uitgebreid laten informeren over bouwkundige beveiliging, brandveiligheid en particuliere beveiliging en alarmcentrales. Exposanten toonden zich tevreden over de kwaliteit van de geïnteresseerde bezoekers, die grotendeels tot de doelgroep behoorden. En hoewel studenten de klanten van de toekomst zijn, miste vrijwel niemand de bekende grote groepen studenten die door beursorganisatoren soms worden uitgenodigd om het aantal bezoekers op te krikken. SecurityLIVE koos duidelijk voor kwaliteit boven kwantiteit. Vrijwel iedereen vond dat de beurs stond als een huis, al werd door de hitte en het voorspelde (maar uitgebleven) noodweer nog niet het aantal bezoekers gehaald dat de beurs verdiende.

Een uitgebreid overzicht van noviteiten die waren te zien tijdens SecurityLIVE was te lezen in het mei-nummer van BEVEILIGING. Tijdens de beurs was er ook volop nieuws te noteren. Zo kreeg Alarm Meldnet uit handen van Peter Voshol van KIWA de ISO 9001:2015, ISO 27001:2013 en EN:50518 (deel 1, 2 en 3) certificaten uitgereikt. De PAC uit Roermond toont hiermee aan te voldoen aan de eisen die worden gesteld aan het gehanteerde kwaliteitssysteem, het managementsysteem voor informatiebeveiliging en aan de algemene kwaliteitseisen voor particuliere alarmcentrales. Ander nieuws was de strategische samenwerking tussen Chiron Security Communications en de Nederlandse Veiligheidsdienst Groep. De bedrijven gaan samen bedrijven en organisaties helpen hun analoge alarmsystemen geschikt te maken voor IP-aansluitingen. Chiron levert hiervoor een IP-converter, waarmee naast inbraakalarmen ook brandmeldingen kunnen worden verstuurd.

Bekijk hier een videoverslag van SecurityLIVE 2018.

Aanbevolen artikelen