De meldkamersoftware van Alarm Meldnet is compatibel met de Boldnet NotifyMe App. Gebruikers van deze telefoonapplicatie ontvangen via push-notificaties alarmen op hun mobiele telefoon en hebben 90 seconden de tijd om een alarm te bevestigen of te annuleren. Indien na 90 seconde geen actie is genomen door de gebruiker(s) van de applicatie, dan komt het alarm alsnog bij een centralist terecht.

Als een alarm door een gebruiker wordt bevestigd, ontvangt Alarm Meldnet hiervan een melding in het meldkamersysteem. De centralisten krijgen het desbetreffende alarm te zien en de melding dat het alarm is bevestigd door een gebruiker van de applicatie. Alarm Meldnet neemt dan direct contact op met de sleutelhouder(s) om telefonisch vast te stellen wat er exact aan de hand is en of hulpdiensten gewenst zijn.

Als een alarm door een gebruiker wordt geannuleerd, komt deze niet als alarm op in het meldkamersysteem (deze wordt wel gelogd). Een bel-actie vanuit Alarm Meldnet blijft in dat geval uit.

Naast bovengenoemde mogelijkheden kunnen gebruikers van de applicatie tevens onderling met elkaar communiceren via een ingebouwde chatfunctie en kan er direct vanuit de applicatie contact worden opgenomen met andere sleutelhouders en/of met de meldkamer.

Bezoek Alarm Meldnet tijdens SecurityLIVE op stand 4.7.

Aanbevolen artikelen