De nieuwe vakbeurs voor beveiligingsinstallateurs SecurityLIVE kent een voortvarende start. Distributeurs, meldkamers en fabrikanten tonen op woensdag 30 en donderdag 31 mei in de Brabanthallen in Den Bosch twee dagen lang de nieuwste technologie en ontwikkelingen op het gebied van elektronische beveiliging. De beurs biedt installateurs de kans zich te informeren over de nieuwste producten en diensten op de markt en inspirerende seminars over praktische vraagstukken bij te wonen. Dit alles in een gemoedelijke ambiance met volop gelegenheid om te netwerken.

Woensdag 30 en donderdag 31 mei mogen niet ontbreken in de agenda’s van beveiligingsinstallateurs. Die dagen vindt in de Brabanthallen in Den Bosch de eerste editie plaats vanSecurityLIVE, de nieuwe vakbeurs voor elektronische beveiliging. De beurs is gratis en exclusief toegankelijk voor professionele installateurs van beveiligingssystemen. Het motto van de beurs – ‘let’s talk business!’ – onderschrijft het zakelijke karakter van het evenement, waar alles draait om het ontdekken van de nieuwste producten en diensten op het gebied van videobewaking, inbraakdetectie en alarmtransmissie, toegangscontrole en brandbeveiliging en kennissessies om meerwaarde toe te voegen aan de dienstverlening aan klanten. Dit alles in een gemoedelijke ambiance met volop gelegenheid om te netwerken.

Deelnemers
Op de beursvloer zijn bekende distributeurs en meldkamers en gerenommeerde (internationale) fabrikanten te vinden. Tot de bevestigde deelnemers horen onder meer ABUS Security-Center, Alarm Meldnet, AerOcheck, Avigilon, ByDemes, Chiron Security Communications, CSL, Dero Security Products, EasySecure, EVVA, FireSense, FR Security, Gold-IP, GPS Perimeter Systems, IDIS, JH Security, LiveSecurity, Lobeco Fire+Security, Milestone Systems, NSC Beveiligingstechniek, NVD Beveiligingsgroep, Osec, PG Security Systems, Remtech, RoutIT, SALTO Systems, Sellox, Sieza, Styleau, Texecom, TKH/Keyprocessor, TOP Security, UTC Security Products, Videoguard, WebWayOne, Western Digital en WSM.
Bezoekers kunnen de beurs gratis bezoeken, mits zij behoren tot de doelgroep en zich vooraf online hebben geregistreerd. Dit kan via de website van de beurs: www.securitylive.nl. De beurs is beide dagen geopend van 11.30 tot 21.30 uur. Bezoekers kunnen gratis parkeren en ontvangen bij de entree munten waarmee zij de hele dag door kunnen eten en drinken bij de verschillende foodtrucks en de cateringpunten die verspreid over de beursvloer zijn te vinden.

Seminars
Beveiligingssystemen worden in toenemende mate gekoppeld en geïntegreerd met andere gebouwbeheersystemen. Eindgebruikers willen overal en altijd op de hoogte zijn van de status van hun beveiligingssysteem, bijvoorbeeld door pushmeldingen te ontvangen op hun smartphone bij alarm, het alarm of afstand kunnen in- en uitschakelen, deuren, slagbomen en poorten kunnen openen en live en opgenomen camerabeelden te kunnen bekijken en doorzoeken. Beveiligingsinstallateurs moeten niet alleen beschikken over een gedegen kennis van de producten die zij leveren, maar ook op de hoogte zijn van netwerktechnologie, zoals het beveiligen van verbindingen en veilig opslaan van beelden in de cloud. Dit levert nieuwe kansen op, maar zorgt ook voor nieuwe uitdagingen.
Gedurende beide beursdagen vinden meerdere praktische en inspirerende seminars plaats over onder andere het integreren van beveiligingssystemen en andere gebouwbeheersystemen, de meerwaarde van videoanalytics en nieuwe verdienmodellen dankzij Security-as-a-Service. Maar er is ook aandacht voor de VRKI 2.0. De vernieuwing van de Verbeterde Risicoklassenindeling heeft als doel om het voor de installateur makkelijker en gebruiksvriendelijker te maken. Andere seminars gaan over onderwerpen als cameratoezicht & recht (is de beveiligingsinstallateur bijvoorbeeld verantwoordelijk als camerabeelden uit een sauna op internet worden geplaatst?), het uitfaseren van analoge telefoonlijnen en alarmtransmissie en de gevolgen de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor beveiligingsinstallateurs.

 

Aanbevolen artikelen