De nieuwe Slimme Sensor 2.0 van Gold-IP is nog discreter. Dankzij de slimme sensor hoeven verzorgenden ’s nachts niet meerdere keren naar de kamer om te controleren of het goed gaat met een cliënt. Zo zijn er in de nacht minder verzorgenden nodig. Dit levert een flinke kostenbesparing op.

De uren die ’s nachts worden bespaard, kunnen overdag worden ingezet om extra zorg te bieden. Bovendien is er minder slaapmedicatie nodig. Bewoners worden immers niet meer drie keer per nacht wakker door nachtrondes. De slimme sensoren behoeven geen mechanisch onderhoud. Dit bespaart ook aanzienlijk op de onderhoudskosten. De eindgebruiker betaalt geen licentiekosten en updates zijn gratis te downloaden.

De slimme sensoren zijn heel nauwkeurig, per cliënt, te programmeren. Zo kan er bij een onrustige cliënt eerder een signaal worden afgegeven. De sensor is te koppelen aan het zorgoproepsysteem dat al wordt gebruikt. Pas als de sensor iets ongewoons signaleert, wordt over het netwerk een databericht gestuurd naar het zorgoproepsysteem. Vervolgens krijgt het verplegend personeel een signaal om naar de beelden te kijken. Er wordt dus geen beeld verstuurd. Daardoor is er nauwelijks bandbreedte nodig.

De slimme sensor is geprogrammeerd om afwijkingen in het activiteitenpatroon van cliënten te detecteren. Pas als de sensor iets ongewoons waarneemt, wordt via het eigen zorgoproepsysteem een beeld geactiveerd door verzorgend personeel. Aan de hand van de beelden kunnen zij beoordelen of er hulp nodig is. Door een beter en continu inzicht te hebben in het activiteitenpatroon, kan een betere kwaliteit van zorg worden geleverd.

De beste montage van de sensor is aan het plafond, gepositioneerd boven het belangrijkste punt wat gedetecteerd moet worden, zoals boven het bed van een patient.

Bezoek Gold-IP tijdens SecurityLIVE op stand 1.4.

Aanbevolen artikelen